De voordelen van biologisch katoenen beddengoed

mei 24, 2021 Uit Door Kay Sullivan
Haakkatoen

Naarmate meer mensen de voordelen van biologisch katoen erkennen, zal het gemakkelijker verkrijgbaar en duurder worden. De beste resultaten zullen worden bereikt met beddengoed van biologisch katoen. Dit voorkomt allergieën binnenshuis en buitenshuis die gepaard gaan met bewerkte synthetische materialen. De zomen van handgemaakte biokatoenen garens zijn sterk genoeg om er een naai-flunganger in te verwerken. Dit zorgt voor een duurzamer en betrouwbaarder garen.

De voordelen van biologisch katoenen garen zijn talrijk. Het voordeel van biologisch garen is dat de ringgesponnen katoen losser geweven is dan standaard katoen. Daardoor is de hoofdvezel zwaarder en dus duurzamer, terwijl de andere vezel lichter en soepeler is en dus fijner. Deze kreukvrije stof gaat langer mee omdat de soepele randen vaak kunnen worden afgewerkt en vastgenaaid. Door het fabricageproces, waarbij de vezel wordt uitgerekt, wordt hij sterker en duurzamer. Ook de nietjesgebonden stof wordt duurzamer. Door de afwerking van de stof kan deze in de wasmachine worden gewassen en op een hoge warmtecyclus worden gedroogd. Hoe meer een stof is gebonden met nietjes, hoe duurzamer deze is.

Wat geweldig is aan biologisch katoen is dat het een Sweet Asthanga Handdoek Covers heeft. Wat bedoeld wordt met “overtrekken” is dat het weven niet gedaan is om onzuiverheden te verwijderen of om het uiterlijk van de stof te compromitteren. Het weefsel is consistent gehouden. Er zijn geen putjes, knopen of duidelijk afgesneden uiteinden die de prestaties van de stof aanzienlijk verminderen of GPIO hinderen. Voor het grootste gedeelte van de steek wordt gebruik gemaakt van een eenvoudige stilstaande handkam. In lekentaal, dit zorgt ervoor dat de stof beschermd is tegen het leggen van de stof.

Bij het kopen van groothandel in biologisch katoenen garen moet men natuurlijk rekening houden met de transportkosten. Hoe kleiner de hoeveelheid, hoe lager de prijs per stuk zal zijn. Toch zijn de stukken goedkoper dan de stukken in de uitverkoop.

Het belangrijkste aanbevolen garen is alpaca. Alpacagaren is nog duurder dan boerenkatoengaren. Dit garen is nog steviger, met een langere levensduur, dan gewoon katoenen garen. Bovendien pilt het niet, waardoor handgranaten [http://www.squidoo.com/yarn/resume.html] tot het verleden behoren. Het andere garen dat het meest wordt aanbevolen is dat van mohair. Dit garen is niet zo stevig als alpacagaren, maar het is niet duur. Tussen de $300 en $500 is zo goed als je kunt krijgen voor dit garen.

Uiteindelijk is biokatoen nog altijd katoen. We kunnen onze katoenproductie verminderen, maar dat zal de kwaliteit ervan geen jota verminderen. En door biologisch garen te kopen, helpen we het milieu. Om nog maar te zwijgen van de vermindering van de hoeveelheid pesticiden waaraan we worden blootgesteld. Als men de aanwijzingen tot op de letter volgt, kan men er zeker van zijn dat hun garen niet zal pillen, noch zal de stof krimpen. Dit maakt het garen tot een beter alternatief dan het scheren van het garen, wat de stof behoorlijk snijdt.

Voor een betrouwbaarder garen raden sommigen nylon aan. Dit soort garen is echter niet aangenaam om aan te raken. Dat komt omdat nylon bij de productie de neiging heeft een aantal giftige bijprodukten op te hopen, waarvan er één bekend staat als “hormoonontregelaars”. In tegenstelling tot het katoengaren, dat aangenaam aanvoelt, is nylon niet geneigd vuil op te nemen en is het ook niet bijzonder duurzaam.

In het begin werd de productie van garen alpaca of plantaardige vezel beschouwd als een minder technische manier om doek te maken. Maar met de hoge productie van alpaca, is het minder bewerkelijk geworden en is het een snelle inhaalbeweging aan het maken. De garenproductie van alpaca vezels wordt beschouwd als de ruggengraat van de Amerikaanse economie. Het is nu een wereldwijd concurrerende industrie.

Het breien van een streng garen is zoveel comfortabeler dan het knippen van een naald. Met een paar keer breien wordt het een garen dat jarenlang gedragen kan worden, dat tegen huishoudstof kan, dat duurzaam, sterk en zacht is, terwijl het comfortabeler is dan de naald. Breigaren heeft een grote verscheidenheid van toepassingen, van een eenvoudige transactie, tot het geven van een opkikker aan een baby, of een troostende schouder aan een pijnlijke rug.

Lees meer:
Haakkatoen