Floraal Terneuzen

juli 14, 2022 Uit Door Kay Sullivan

Bloemist Terneuzen
 

Terneuzen, ook wel het 'Venetië van het Noorden' genoemd, is een van de meest pittoreske stadjes van Nederland. De smalle middeleeuwse straatjes en pittoreske grachten creëren een authentieke sfeer, waardoor het een ideale plek is om te verkennen als u op zoek bent naar een kleine ontsnapping uit het grootstedelijke leven. Natuurliefhebbers zullen ook graag het bosrijke achterland en de meren verkennen. Ook is Terneuzen een van de bekendste plekken om bloemen te scoren in Nederland. Kom daarom ook naar een bloemist in Terneuzen en neem een kijkje. Maakt u zich geen zorgen als u geen Nederlands spreekt; veel borden zijn in het Engels geschreven en de meeste mensen helpen u graag de weg te vinden.

Blijf veilig

Er zijn geen gevaarlijke gebieden in Terneuzen. Er zijn echter veel toeristen in de stad op elk moment van het jaar en u moet oppassen dat u onderweg niet wordt overvallen. Er zijn veel cafés en restaurants in het centrum die populair zijn bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Houd uw bezittingen bij u en loop niet alleen door de stad. Zorg ervoor dat u weet waar u heen gaat en wees voorzichtig als u besluit langs de grachten te lopen.

Er is veel politie aanwezig in de stad, dus u zou veilig moeten zijn. Bovendien heeft Terneuzen een groot aantal beveiligingscamera's die zijn ontworpen om eruit te zien als veel alledaagse voorwerpen in de stad, zoals straatverlichting en bankjes. Als u verdwaalt of in een cameraval loopt, kunt u de politie of de VVV bellen voor hulp.

Rondleidingen

  • Middeleeuwse stadswandeling: Deze wandeling voert u door de oude binnenstad van Terneuzen. U leert alles over de geschiedenis en architectuur van de stad tijdens deze 90 minuten durende rondleiding. Deze wandeling is dagelijks beschikbaar en kost €13 (€10 voor studenten en senioren).
  • Rondvaarten: Als u de grachten van Terneuzen vanuit een ander perspectief wilt zien, kunt u een rondvaart maken. De rondvaart van 30 minuten neemt u mee over de Rattevaart, een van de meest pittoreske grachten van Terneuzen. U kunt de rondvaart starten vanaf het Kanaal van Terneuzen, twee straten verwijderd van de Markt. Een rondvaart kost €11 (€7,50 voor studenten en senioren).
  • Begeleide wandelingen: Als u op zoek bent naar een meer persoonlijke manier om Terneuzen te verkennen, kunt u een begeleide wandeling maken. Deze rondleidingen van een uur zijn dagelijks beschikbaar en kosten €22 per persoon (€18 voor studenten en senioren).

Bezoek een bierproeverij

Als u een bierliefhebber bent, bent u in Terneuzen aan het juiste adres. Er zijn veel brouwerijen in de stad en u kunt er twee bezoeken en in één bezoek verschillende biersoorten proeven.

Eerst kunt u naar De Kleine Krijt lopen, een kleine brouwerij die al sinds 1803 bier produceert. Proost! (De brouwerij produceert een aantal verschillende bieren, waaronder een sterk bier dat perfect is voor de wintermaanden. Als u op zoek bent naar iets milder dan het sterke bier, kunt u hun Helder Weiss proberen, wat een natuurlijk troebel tarwebier is.

Mis de kerstmarkt niet

De kerstmarkt in Terneuzen is een van de populairste markten van het land. De markt dateert uit de 17e eeuw en wordt beschouwd als de beste markt van het land. U kunt de markt het hele jaar door bezoeken, maar ook tijdens de kerstdagen om te profiteren van de vele kerstgerelateerde activiteiten.

Er zijn veel verschillende soorten kerstmarkten in het land, maar de meeste bezoekers zijn het erover eens dat dit de beste is. U kunt genieten van veel verschillende soorten kerstmarkten in het land, maar de meeste bezoekers zijn het erover eens dat dit de beste is.

De markt van Terneuzen heeft voor elke bezoeker wat wils, waaronder veel kerstgerelateerde activiteiten, een groot aantal kerstgerelateerde souvenirs en cadeaus, een verscheidenheid aan restaurants en veel verschillende soorten eten.