Thee

mei 24, 2021 Uit Door Kay Sullivan
Thee speciaalzaak

Dit is het nieuwe jaar en sinds ik een kind was, had ik een speciale belangstelling voor thee. Mijn grootmoeder zette vroeger veel thee voor het ontbijt in huis. En thee zetten is niet zo moeilijk als zij het vroeger deed voorkomen. Maar toen ik als dame naar steeds meer landen begon te reizen, werd ik ook een theedrinker.

Thee, als drank, werd pas in de jaren 1900 in de Verenigde Staten geïntroduceerd. In die periode maakte een dame genaamd Naalden thee in haar badkuip. In oude Amerikaanse kookboeken kan men nog verwijzingen naar thee vinden. Tot de jaren 1920 kochten echter maar weinig mensen thee in de Verenigde Staten. Vandaag de dag is thee in de Verenigde Staten en over de hele wereld een grote favoriet geworden. Thee is zelfs zo populair geworden dat van de 11.ead theekoeken en theeplasjes er nog 3 in bedrijf zijn.

Helaas zijn we onze traditionele thee kwijtgeraakt om de eenvoudige reden dat hij verslaafd is aan chemicaliën. Het probleem is dat de thee die we vandaag drinken niet uit de tuin van onze voorouders komt. Hij wordt verbouwd op chemisch geteelde rijstvelden en wordt verwerkt tot witte kleurenthee voor de hoogste winstmarge. Dit proces verwijdert de natuurlijke antioxidanten en voedingsstoffen uit de thee en concentreert de cafeïne en giftige chemicaliën in de thee.

De meest populaire witte thee wordt witte thee genoemd. Het is de meest hygiënische thee die je kunt drinken. U moet echter altijd kiezen voor kwaliteitsthee in plaats van generieke voorverpakte thee, omdat deze vaak van dezelfde theebladeren wordt gemaakt. En ook moet u altijd kiezen voor de traditionele manieren van het bereiden en drinken van thee in tegenstelling tot de moderne manier van het mengen van thee met melk en suiker.

Ik ben nogal verbaasd te ontdekken dat de methode van thee drinken met zuiver water nu weer in opkomst is! Deze methode bevordert de reinheid en een goede gezondheid. De oorspronkelijke manier om thee te drinken was met melk, maar nu stappen veel mensen over op de fijne methode van Engelse thee.

De grootste voordelen van thee komen niet alleen van de verrukkelijke smaak van thee, maar ook van de enorme gezondheidsvoordelen die het biedt. Naast talloze andere voordelen heeft thee het vermogen om tanden te versterken, te helpen bij gewichtsverlies, het cholesterolgehalte te verlagen, de bloeddruk te verlagen en de mentale kracht te vergroten. De thee bevat actieve bestanddelen, polyfenolen genaamd, die het lichaam beschermen tegen kanker en andere ziekten.

Antioxidanten in thee zijn de belangrijkste bestanddelen van thee. Het hoge gehalte aan polyfenolen, met name epigallocatechine gallaat, in Chinese thee is in direct verband gebracht met de vermindering van de groei van kankercellen. Een andere stof in thee, “asteurice” genaamd, die normaal een zure smaak aan voedsel geeft, is afkomstig van de pulp van de theeplant. Het is om deze reden dat mensen zweren bij het gebruik van thee in desserts.

De verhouding tussen het totale gewicht van de thee en de droge theebladeren is gewoonlijk 3:1. De thee moet worden afgebroken door de theebladeren te verhitten en koud te walsen. Hierdoor worden de polyfenolverbindingen in de thee afgebroken en komen de voedingsstoffen binnenin vrij. De “Kheema”-thee wordt gemaakt van de Steurthee en blijkt hoge hoeveelheden van de polyfenolen en de catechine antioxidanten te bevatten.

Thee blijkt, net als andere specerijen, een eigen medicinale waarde te hebbenettp://www.sunimpex.com/aftertaste.html. Dit is de reden waarom de meeste kruiden en specerijen in het Midden-Oosten en over de hele wereld worden gebruikt. Thee gemaakt van natuurlijke theesoorten wordt zeer gewaardeerd om zijn nasmaak.

Deze nasmaak wordt omschreven als “aroma’s” na het cafeïnegehalte van koffie. Thee kan ook worden gebruikt als een likeur- of serummiddel.(Zie noot 1)

De ziekte van Alzheimer is een dodelijke aandoening van de hersenen die ontstaat door de abnormale ontwikkeling van de hersenen. Deze aandoening kan worden voorkomen door thee te drinken met veel antioxidanten zoalsarsoliet.Onverzadigde zuren zoals die in oliën en vetten voorkomen, zijn gezond omdat ze in alle voedsel aanwezig zijn.

Zoveel is bewezen dat zowel charantia als veroudering een rol spelen bij het doden van bacteriën en antioxidanten. Het is bekend dat antioxidanten werken door bacteriën te doden en vrije radicalen zijn zeer onstabiel. Ze blijven het lichaam doden nadat ze door de antioxidanten zijn afgemaakt.

Denk er maar eens over na, als je ouder wordt heeft je lichaam een natuurlijke achteruitgang in immuundeficiëntie. Dit komt omdat je lichaam je jeugdhormonen niet meer bij zich draagt en als je tot ver in je latere jaren verouderingshormonen bij je blijft dragen, dan heb je “werven (of weinig jaren werken) over”. Door te drinken en te drinken en te drinken… zul je uiteindelijk dat punt in je leven bereiken.

Lees meer:
Winkel Geldermalsen